WANG KERTAS vs EMAS ... Mana Pilhan Anda?

WANG KERTAS SISTEM KAPITALIS BARAT

SIMPAN EMAS - KEMBALI KEPADA KEGEMILANGAN ISLAM

JIKA ANDA MEMILIH MENYIMPAN WANG KERTAS .....

1. DIPERNILAI kerana ia kertas yang dicop sahaja]

2. Setiap hari susut nilai. Satu ketika dahulu contohnya, duit Indonesia tidaklah seperti sekarang di mana 100,000 rupiah = RM35.00. Dulu nilainya lebih tinggi. Duit Malaysia satu hari nanti akan jadi sebegitu.

3. Laku pada waktu aman sahaja. Contoh mata wang Iraq, di mana selepas kejatuhan Saddam, wang kertas negara tersebut terus tiada nilai. Rakyat yang banyak duit MATA WANG Iraq menjadi papa kedana. Manakala rakyat Iraq yang menyimpan emas tidak terjejas sama sekali!

4. Disimpan oleh kebanyakan rakyat. Beratur di bank sebulan sekali nak simpan duit RM100.00 - RM 200.00. Tapi dapatlah keuntungan 3- 5% setahun . Jangan malukan diri anda lagi.

5. Amerika negara pencetak wang kertas terbanyak dunia tanpa sandaran emas. Hanya cetak dan beli minyak dari Arab kemudian beli alat pertahanan canggih , tapi sekarang semua sudah tahu tembelang Amerika, cetak duit kertas tanpa sandaran emas. Dijangkakan matawangnya akan terus terjejas .

6. Sejarah susutnilai wang kertas adalah setahun 37%. Jika simpan dalam ASB dapat bonus ASB dalam 7%setahun..rugi 30% setahun . Tapi ramai tak nampak..yang kita nampak duit kertas aku makin banyak tapi tak sedar nilainya makin menyusut.

7. Alat paling bahaya kerana penyangak mata wang sentiasa ada. Sejarah membuktikan George Soros telah melakukan jenayah melalui manipulasi matawang menyebabkan seluruh dunia terpaksa meminjam dan melutut pada IMF. Tidak mustahil kerana ianya sekadar kertas semata-mata, ia hanya diperhargakan.

JIKA ANDA MEMILIH MENYIMPAN EMAS ....

1.BERNILAI kerana ia logam yang paling berharga dan stabil di seluruh dunia.
2. Tiada susutnilai dan inflasi. Pada zaman Nabi S.A.W., harga seekor kambing adalah sedinar.Pada zaman sekarang pun masih sedinar seekor.Sedinar sekarang adalah lebih kurang RM 550.00.(Dinar = 4.25gm)

3 . Pelaburan paling terjamin dan menguntungkan.Kos nak pergi haji tahun 2006 ialah 68 dinar tapi dijangka tahun 2009 hanya perlu 30 dinar sahaja dah boleh pergi haji .Jadi anda tak perlu tambah duit dan dapat pergi haji lebih ramai . Jadi simpanlah dinar emas.

4. Kebanyakan ilmuan ekonomi adalah penyimpan dinar. Mereka tahu tentang tipudaya wang kertas ini.

5. Negara China adalah penyimpan emas terbanyak dunia. Bila untung bisnes semua beli emas. China memang kuasa besar dunia tidak lama lagi kerana mempunyai emas.

6. Peningkatan purata emas adalah 11% setahun tanpa susut nilai. Nilai emas tak pernah turun walaupun setahun ! Rujuk http://www.kitco.com/

7. Tiada siapa boleh main harga kerana ia memang berharga. Kalau anda bawa Ringgit Malaysia (RM) ke Singapura wang anda akan menyusut 2 kali ganda. Tapi kalau bawa emas dan tukarkan dengan wang Singapura anda pasti mampu tersenyum!

8. Laku satu dunia setiap masa. Orang Kemboja yang berhijrah ke Malaysia kini kaya raya di Kelantan kerana menggadaikan emas mereka untuk dijadikan modal meniaga batik. Bayangkan kalau mereka bawa duit kertas negara mereka pada ketika itu, nescaya tak laku kerana negara mereka pada ketika itu kacau bilau dan miskin .

JADI SIMPANLAH EMAS SEBELUM TERLAMBAT! DAPATKAN KIJANG EMAS, DINAR KELANTAN,LOGAM MULIA, DINAR MUSLIM DAN SEBAGAINYA UNTUK MASA DEPAN DUNIA DAN AKHIRAT. SAVE MALAYSIA !!!

1 comment:

  1. Saya sangat setuju, sudah saatnya kita kembali ke dinar dan dirham, jangan bertekuk lutut kepada ekonomi kapitalis

    ReplyDelete